Er pulsen din 195 slag i minuttet?

En puls på 195 slag i minuttet - er det bra eller dårlig?

Mange faktorer kan påvirke pulsen din. Alder er bare en av disse faktorene. For en mer nøyaktig klassifisering og vurdering av hvilepuls på 195, velg nedenfor om analysen er utført på et barn (0-10 år), en voksen (over 10 år) eller en godt trent person.


Påvirkende faktorer

Mus sammenlignet med elefant

Det er mange faktorer som påvirker menneskelig puls. Noen av disse er medisiner, følelsesmessige endringer, fysikk, godt trent eller rett og slett lufttemperatur og kroppsposisjon.

Med økende alder endres en persons hjertefrekvens. En hvilepuls på 150 slag per minutt for en 3 måneder gammel baby regnes som normal. Det er innenfor normale grenser. Det ville imidlertid være veldig bekymringsfullt for en voksen med så høy puls.

Hvorfor er det sånn?

Vanligvis har små pattedyr en veldig rask puls sammenlignet med større pattedyr. For eksempel er hvilepulsen til en voksen mus rundt 500 slag per minutt. Elefanter har derimot en hvilepuls på omtrent 28 slag i minuttet.

Større dyr har naturligvis et større hjerte som er koblet til større vener og arterier. Hjertene deres kan derfor generere mye press når de pumper blod. Det er store mengder blod som skal pumpes rundt i den større kroppen. Derfor tar det lengre tid for blodet å nå de områdene som er lengst fra hjertet.


Sjekk en annen verdi

Hvilepuls: slag / minutt

Les mer informasjon om puls:

Les mer om puls hos barn:

Les mer om ulike klassifiseringer for puls: