Arytmisk puls hos barn

Hva er årsaken til rask puls?

Takykardi er navnet leger bruker for rask puls. Det kan oppstå av flere forskjellige årsaker. De fleste problemene er godartede og kommer vanligvis ikke fra en hjertefeil. Tilstanden kan forekomme i for eksempel dehydrering eller feber. Det kan også oppstå med angst eller overanstrengelse, for eksempel i forbindelse med spill eller lek.

Arytmisk puls hos barn

De to vanligste typene som indikerer hjertesvikt kalles ventrikulær takykardi og supra ventrikulær takykardi. Ventrikulær takykardi er en defekt i hjertekamrene. Supra ventrikulær takykardi innebærer defekter i atria og ventrikler. I tilfeller av Supra ventrikulær takykardi kan babyens hjertefrekvens stige til over 220 slag i minuttet.

Hvis barnet bare har en noe forhøyet puls, er det ingen grunn til bekymring. Det kan vanligvis være nok å kjøle ned barnet ved hjelp av et vått og kjølig håndkle for å lindre disse symptomene. Andre behandlinger bør utføres av helsepersonell og kan være mer omfattende og intensive. Eksempler er radiofrekvens kateterablation eller kardioversjon.

Hva er årsaken til langsom puls?

Bradykardi er navnet som brukes av leger for en langsom puls. Det er vanligvis ikke farlig og er vanligvis ikke forårsaket av et hjerteproblem. Hvis babyens puls er lavere enn normalt, kan det lide av frysninger, anoreksi eller underernæring. Selv lave kaliumnivåer eller lave oksygennivåer kan forårsake symptomer. En annen årsak kan oppstå når skjoldbruskkjertelen utskiller for lave nivåer av hormoner. Pulsen går vanligvis tilbake til normal etter behandling.

Noen barn har en langsom puls, noe som skyldes at sinusknutens impulser i hjertet reagerer saktere enn vanlig. Dette kan være helt ufarlig og krever ingen behandling. I noen tilfeller kan unormalt langsomme hjerteslag skyldes blokkering i overføringen av elektriske impulser mellom forskjellige deler av hjertet. Denne tilstanden krever behandling av en barnelege.

Hva er en farlig hjertefrekvens?

Forskere på det medisinske feltet er ikke helt enige om hvor grensen går for en usunn rask puls hos et barn. Imidlertid er de enige om at et barn hvis hjerte raser, selv i hvile, må undersøkes så snart som mulig. Dette er for å fastslå årsaken og for mulig behandling.

Et hjerte som pumper for fort i lang tid, utsetter andre organer for økt risiko. Hjertet kan også forårsake problemer i for eksempel hjernen, men også i andre organer.

Hva kan forårsake arytmi hos et barn?

For de barna med medfødte hjerteproblemer, kan hjertet slå med en unormal og uregelmessig hastighet. Det er også andre årsaker enn medfødte hjerteproblemer som kan bidra til arytmi. Noen av disse feilene kan utvikle seg senere i livet. Et barn som har arytmi føler seg ofte sliten eller svak. Barnet kan føle hjertebank i brystet som forårsaker svimmelhet eller besvimelser der årsaken kan være lavt blodtrykk. Du kan lese mer om blodtrykk og tolke blodtrykksverdier på blodtrykk.com.

Arytmi kan forsvinne over tid avhengig av opprinnelse og årsak. De som lider av alvorlig arytmi må behandles med medisiner eller kirurgi. For å oppdage arytmi hos et barn er det viktig å sjekke pulsen jevnlig. Her finner du mer informasjon om dette.