Høy puls

Et sunt hjerte hos en voksen slår mellom 60 og 80 slag per minutt. Jo lavere hvilepuls, jo bedre trent og frisk anses personen å være. De som er utrent har vanligvis en betydelig høyere hvilepuls. Disse menneskene bør strebe etter å bli sunnere ved å senke hvilepulsen til normalområdet gjennom mer trening. En høy puls hos en normal voksen anses å være tilstede når pulsen er over 90 slag per minutt i hvile.

Høy puls

Hvordan senker jeg pulsen i det lange løp?

Det er forskjellige måter å redusere pulsen på både kort og lang sikt. På sikt kan hvilepulsen senkes ved hjelp av vanlig trening. Hjertet er en muskel som for hver effektiv trening blir både sterkere og sunnere. En fordel med trening er at det fører til bedre helsetilstand og lavere hvilepuls på sikt. Personer med lav hvilepuls vil føle seg bedre og ha et sunnere liv på lang sikt.

Inntak av sunnere matvarer som fisk, grovt brød, grønnsaker og andre kaliumholdige matvarer vil også senke hvilepulsen over tid. Bananer og forskjellige typer nøtter er også en del av sunn mat. Tilskudd av fiskeolje med den hensikt å øke inntaket av omega-3 kan også være gunstig.

Rådfør deg med helsepersonell om de forskjellige kosttilskuddene som er tilgjengelige, og hvilke typer som kan gjøre kroppen din best mulig. Det er imidlertid viktig å huske på at de beste resultatene kommer fra en kombinasjon av regelmessig mosjon og god ernæring.

Hvordan senker jeg pulsen på kort sikt?

Hvis du har midlertidig hjertebank forårsaket av stress eller økt mengde adrenalin, er det effektive og raske måter å senke pulsen på. Start med å puste dypt og puste sakte. Tren åndedrettssystemet ved å puste gjennom nesen med lukket munn. En enda tregere pust kan oppnås ved å lukke ett nesebor med en finger. Mange yogautøvere tror at effektiv balanse og avslapning kan oppnås ved å veksle pusten mellom neseborene.

En annen kortsiktig måte å senke pulsen på er ved å meditere og fokusere på puls og respirasjon. Start øvelsen med å slappe av og strebe etter å nå indre ro. Et bevisst fokus på ens indre konsentrasjonskraft med den hensikt å senke pulsen kan være gunstig for å oppnå en langsommere puls.

For mange mennesker kan Mindfulness være en fin måte å håndtere stress og angst på. Mindfulness ligner meditasjon og er lett å utføre. Fokuset er blant annet på nåtiden, bevissthet, oppmerksomhet og medfølelse. Det finnes en rekke gratis kurs og instruksjoner for å teste på internett.

Tenk vekk fra daglig stress

Stress

Ved hard anstrengelse slår hjertet fortere og du kjenner ditt eget bankende hjerteslag. En lignende økning i hjertefrekvensen kan også oppstå under stress eller frykt. Fenomenet er imidlertid helt ufarlig hvis det ikke varer lenge. Det tilhører en del av kroppens eget forsvarssystem.

Å senke pulsen er synonymt med å redusere daglig stress. Tenk deg en tropisk strand med svaiende palmer og krystallklart vann. Bølger som spruter stille på stranden eller andre lignende drømmer om ro. Du føler allerede en indre fred.

Drømmer om fred og ro er en måte å øve på ved å bruke hyggelige mentale bilder. Du visualiserer steder og omstendigheter som får deg til å føle deg glad og avslappet. Det vil redusere belastningen på hjertet ditt.

Det som får deg til å føle deg glad i kropp og sjel kan være gunstig for å senke hvilepulsen. Ta en pause, sett deg ned eller legg deg ned og hvile et par ganger i løpet av dagen. Sørg for at du er i et rolig miljø med minst mulig bakgrunnsstøy. Konsentrer deg om å slappe av hele kroppen og la pustefrekvensen senke.

Hva gjør jeg når hjertet mitt fortsetter å skynde?

Etter å ha prøvd metodene ovenfor og fremdeles lagt merke til at hjertet ditt slår for fort, selv om det ikke burde det, bør du søke lege. Andre fysiologiske problemer kan bidra til en rask puls, som kan trenge deres respektive behandlinger. En lege kan foreskrive medisiner eller foreslå forskjellige metoder for å senke pulsen. En lavere hvilepuls vil på sikt hjelpe deg til et lengre og sunnere liv.

Høy puls, er den høyeste pulsklassen. Hvis pulsen senkes innenfor normale grenser, vil klassifiseringen endres til normal. Mellom klassifiseringene høy puls og normal puls, er det klassen, middels høy puls. Dette betyr en hvilepuls mellom 80 og 90 slag per minutt.